Pieni arkku

Klikkaa isommaksi ja lue

Miksi näin piti käydä.

Miksi kukaan ei oikeasti halunnut puuttua ajoissa?

Kun kerran useista lähteistä on saatu lukea että viranomaiset tiesivät jo vuosia että asiat eivät ole kunnossa.

Eikö silloin pitäisi iso hälyytyskellot soida jos kahdeksanvuotias joudutaan vastentahtoisesti sijoituskodistaan  lähettämään vahempansa luokse.

Vaikka lapsi on vasta kahdeksanvuotias niin häntä olisi kuunneltava ja tarvittaessa on selvitettävä että mikä hänen etunsa mukaista. Etenkin jos on ollut selviä merkkejä että kaikki ei ole mennyt hyvin näiden kotilomien aikana.

Lastensuojelulaki sanoo asiasta näin.

Tapaamisoikeus

Tapaamisoikeuden tarkoituksena on turvata lapselle oikeus pitää yhteyttä ja tavata vanhempaansa, jonka luona lapsi ei asu.
sekä hieman myöhempänä

Lapsen toivomusten ja mielipiteen selvittäminen

Lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevassa asiassa on selvitettävä lapsen omat toivomukset ja mielipide sikäli kuin se on lapsen ikään ja kehitystasoon nähden mahdollista, jos vanhemmat eivät ole asiasta yksimieliset, jos lapsi on muun henkilön kuin huoltajansa hoidettavana taikka jos tätä muutoin on pidettävä lapsen edun kannalta aiheellisena.

Eli kyseessähän on lapsen oikeus tavata vanhempiaan, ei vanhemman oikeus tavata lastaan.
Tämä on sellainen asia joka tuntuu näillä korkeasti koulutetuilla sosiaali-ihmisillä menevät aivan liian monesti sekaisin. Puhumattakaan näistä pienemmistä paikkakunnista missä säästösyistä on ulkoistettu eräistä lastensuojelullisia tehtäviä eri järjestöille. Miten lastenoikeudet toteutuvat jos niistä huolehtivat ihmiset joilla ei ole tarvittavaa ammattitaitoa asioiden hoitamiseen.

Näin jälkeenpäin poliisi on kommentoinut että kaltoinkohtelu on ollut jatkuvaa, pitkäkestoista ja loppuakohden pahenevaa.

Minkälainen puhuja tämä isä on oikeasti ollut, miten hän on saanut vakuutettua että kaikki on hyvin vaikka hänelle on haettu lähestymiskieltoa vainoamisen takia, hänestä on tehty lukuisia lastensuojeluilmoituksia tekijöinä mm. koulu ja naapurit.

En uskalla edes ajatella mitä siellä oli jo tapahtunut jos Suomalainen seinänaapuri tai koulu puuttuu asioihin.
Minkälaisia idiootteja ovat ne henkilöt olleet jotka ovat uskoneet tämän ihmisen selityksiä?

Minkälainen isä sitoo lapsensa kädet selän taakse, rullaa lakanaa ja jättää hänet uuden puolisonsa pahoinpideltäväksi ja lopuksi tuhketumaan hengiltä. Miettikää mikä tuntikausien kärsimys sillä lapsella on ollut….

 

Herää vain kysymys että paljonko tälläisiä aikapommeja tikittää keskuudessamme?

Kuinka tälläiset voitaisiin estää jatkossa?
Se että sosiaalityön päällikkö Sanna Teiro sanoo että ” ihminen ei pysty kaikkea ennustamaan ” on varmasti osaksi totta, mutta tässä tapauksessa varoitusmerkkejä on ollut niin kauan ilmassa että ei edes tyhmyydellä tai ylipäänsä millään voi puolustella noita päätöksiä.
Toivottavasti päätökset tehneet ihmiset joutuva rikosoikeudelliseen vastuuseen tämän lapsen kuolemasta.. Heidän tehtävänsä on suojella lasta, nyt he vaan lähettivät lapsen pieneen arkkuun.

Toivon että jokainen joka tämän lukee pysähtyisi jossain sopivassa välissä ja sytyttäisi kynttilän pienen, viattoman lapsen muistolle. Lapsen jonka etua kukaan viranomainen ei ottanut tosissaan, lapsen joka ei saanut kokea onnea.

 

Ps. Tämä on sitten vain niille jotka miettivät että ompa törkeää vetää tälläinen asia vaalisivuilla esiin.
Tämä kirjoitus oli tarkoitettu minun henkilökohtaiseen blogiini, mutta ihan aikuisten oikeasti tämä asia on niin järkyttävä että en voinut olla sitä julkaisematta täälläkin.

Mikä perkele meissä ihmisissä on vialla että tälläistä tapahtuu…

One thought on “Pieni arkku

Add yours

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: