Vaalit lähenevät

Nyt alkaa olla viimeiset hetket jokaisen miettiä minkälaista tulevaisuutta lapsilleen haluaa.

Minkälaisessa kaupungissa sinä haluaisit asua?

Minulle tärkeimpiä asioita ovat nuoret ja heidän kohtelunsa. Eritoten he jotka tarvitsevat syystä tai toisesta apua. Sitä kun tässä kaupungissa ei olekkaan niin helppo saada, vaikka asetukset ovat asioista toista mieltä. Tähän asiaan on saatava muutos. Lapsien ja nuorten tarpeet on otettava jatkossa huomioon ja heille on taattava ammattitaitoisen avun saanti kun sitä he tarvitsevat.

Muutenkin tämä kaupunki ei paljoa tuohon nuorisotyöhön halua panostaa.

Ei ole ollenkaan ihme että nuorempi väki täältä lähtee pois, jos ei kuulu niihin ketä ei liikunta tai seurakunnan toimita kiinnosta niin melkoisen vähissä on valinnat. Ja jokainen joka hiukkasenkin on kylilöillä pyörinut on kyllä nähnyt ihan omin silmin missä mennään.

Kuntaliitosta vastaan olen jyrkästi. Jo pelkästään sen takia mitä tuo tekisi nuorisotyölle niin kenenkään ei pitäisi oikeasti edes ajatella sitä.
Muutenkaan tuo Joensuun tilanne ei juuri näytä hyvältä.
On kyllä syytä huolestua kun sanomalehdestä saa tälläistä teksiä lukea.

Koulu- ja sote-palvelujen kustannukset vievät niin suuren potin kuntien rahoista, ettei muulla ole juuri väliä. Vaikka Joensuu lopettaisi kokonaan esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntapalvelunsa, ei se riittäisi säästöiksi tässä hädässä.

Niin luuleeko oikeasti kukaan sitä että me Outokumpulaiset saataisiin mitään hyötyä liittymisestä? Joensuulla kun riittää noita ongelmia ihan omasta takaakin. Kannattaa lukea tämän linkkin takana oleva artikkeli ihan huolella.

Siinä ei paljoa Outokumpulaisten mielipiteet paina kun iso keskusta sanoo mitä tehdään ja missä.

Kannattaa nyt oikeasti miettiä sitä että kenelle äänensä antaa ja mitä me oikeasti halutamme tulevaisuudelta?
Koska nyt äänestäjät päättävät sen että halutaanko Suomeen pakkoliitoksia, isoja kasvukeskuksia jotka vähät välittävät ns. reuna-alueista vai halutaanko elää itsenäisissä omissa kaupungeissä niinkuin tähänkin asti. Se on teidän käsissä. Jos valtaosa kunnista haistattaa pitkät pakkoliitoksille niin silloin valtiovallan on pakko lopettaa tämä hulluus ja kehitellä jotain parempaa tilalle.
Outokummulla on kuitenkin kaikki valmiudet menestymiseen, työpaikkaomavaraisuus on enemmän kuin hyvä, koulutusta on saatavilla, asuntojen hinnat kohtuuden rajoissa.
Työtähän tämän kaupungin ”jaloilleen nostaminen” vaatii ja varmasti kovia päätöksiäkin on edessä.  Mutta kun otetaan se maalaisjärki käteen ja saadaan varmasti aikaiseksi jotain konkreettisempaakin kuin es. tämä Aarrekaupunki-juttu, joka on hyvä idea kunhan vain realiteetit kohtaisivat suunnitelmat jossain vaiheessa.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: