Turvaa

Kaikkihan me sitä tarvitsemme.

Mutta entäs sitten kun tarvitaan viranomaisia, eli missä poliisi kun sitä tarvitaan?

Ainakin täällä hiukkasen sivummalla tuntuu että apu on niin lähellä kuin lähin partio sattuu olemaan, eli käytännössä puhutaan useiden kymmenien kilometrien matkasta tai noin puolentunnin tai pidemmästä ajasta, tietysti jos on oikein hyvä tuuri niin saattaa olla väkeä lähempänäkin.
Tämä koskee siis kiirellisiä tapauksia, kiireettömissä tapahtumissa puhutaan sitten pahimmillaan päivissä.

Ajatellaampa sitten vaikka tätä puhetta liikkuvan poliisin lakkautusta, aika julmaa tekstiä on tämä mitä on saanut lehdistä lukea.

Tiedän 27 vuoden poliisikokemuksella, että tämmöinen liikenneryhmä ei toimi kuin muutaman kuukauden, jonka jälkeen toiminta alkaa hiipua. Käy niin, että poliisit, jotka ovat aikaisemmin keskittyneet liikennevalvontaan, määrätään kotihälytystehtäviin. Kun partio on kotihälytyksessä, se on pois tieliikenteen valvonnasta, Hongisto sanoo.

Ja jokainenhan tietää että es. tuo tieliikeen valvonta ei oikeasti ole toiminut kunnolla enää vuosikausiin.
Tai ainakin siltä tuntuu kun viimeiseen sataantuhanteen kilometriin ei ole auton papereita kysytty kertaakaan ja kerran on saanut pilliinkin puhaltaa.
Siitä voi laskea että montako tuntia tienpäällä on tullut istuttua.

Toteutuuko ihmisten perusoikeusturva oikeasti kun nykyisin selvitysprosentit ovat tätä luokkaa.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan poliisi onnistui selvittämään 2000-2012 reilut 42 prosenttia kirjaamistaan 3,7 miljoonasta omaisuus-, väkivalta- ja seksuaalirikoksesta. Jos luvusta jätetään pois niin sanotut selvät tapaukset, prosentti putoaa 13,3:een eli liki yhdeksän rikosta kymmenestä jäi selvittämättä. 

Tämä on tilanne kotimaassamme, kannattaa muistaa myös se että alueelliset erot ovat varmasti suuret. Tästä hieman esimakua es. siitä miten asiat ”hoituvat” lapissa.

Kärnä vertasi kirjeessään Tunturi-Lapin kokoa Etelä-Suomeen. Enontekiön kunnan pinta-ala on 8391 neliökilometriä eli kunta on noin 18 kertaa suurempi kuin Helsinki ja Vantaa yhteensä ja uudistuksen myötä tällä valtavalla alueella ei enää olisi yhtäkään sisäisen turvallisuuden ammattilaista, Kärnä kirjoitti. 

Täällä ei tilanne ole vielä niin paha, mutta suunta on selvä.

Tarttiskohan tehdä jotain ennen kuin täälläkin mennään yhä enenemissä määrissä oman käden oikeuden puolelle.
On aivan turhaa elää sellaisissa pilvilinnoissa että eihän nyt minulle voi mitään tapahtua. Valitettavasti kyllä voi, ja jos tämä linja jatkuu niin yhä useampi joutuu kohtaamaan ihmisen pimeämmän puolen elämässään myös täällä Outokummussa.

Lauantai-iltana klo 22.20 oli Outokummun keskustassa kävelykatua pitkin kävelleen 16-vuotiaan tytön kimppuun käynyt mies, joka oli ensin lyönyt tyttöä nyrkillä kasvoihin, sitten kaatanut hänet maahan ja hakannut tytön päätä asfalttiin. Mies oli seurannut tyttöä jonkun aikaa ennenkuin hyökkäsi kimppuun.

Valitettavasti näin se vain menee, kun säästöt menevät oikeusturvan edelle näissäkin asioissa. Varmasti kaikkensa poliisitkin tekevät, mutta jos kädet eivät vain enää riitä?

Tässä kun on aiheesta keskustellut ihmisien kanssa niin olen saanut sellaisen kuvan että ennen kun täälläkin oli poliisit paikalla niin sillä oli vaikutusta.
No tietysti voihan muistojen pilvissä olla hieman tuota kultareunaa mutta pitäisin varmana sitä että tietynlainen ennaltaehkäisevä vaikutus sillä on ollut.
Uskoisin että rosvoroopet viihtyvät ”töissään” paremmin niillä seuduilla mistä ei tuota virkavaltaa ei ole äärellä.

Onkohan kukaan näistä viisaista etelän ihmisistä tullut ajatelleeksi tuota asiaa tältä kantilta. Vai onko oikeasti ajatusmaailmassa vain näiden suurten kasvukeskuksien ”turvaaminen” ja reuna-alueet jätetään omaan nojaansa?

Ja ihan turha on sanoa että rahaa ei ole, kyllä sitä vain on. Tosin kai se mm. Kreikan tukeminen on tärkeämpää kun oman maan sisäisten asioiden hoitaminen kuntoon.
Jotenkin tulee mieleen ne nykyisin jo surullisen kuuluisat kommentit missä mainostettiin eu:hun liittymistä sanoilla että ”olemme nettosaajia, emme maksajia” Tämän linkin ( sivu. 241 Liitetaulukko 10.1 ) takaa voi käydä katsomassa kuinkas on käynyt, kannattaa muuten katsoa nuo luvut myös mm. Kreikan ja Espanjan kohdilta.
Muutenkin kyseinen julkaisu on perehtymisen arvoinen.

Mutta takaisin asiaan.
Sellainen kysymys vain pyörii mielessä että paljonko meidän on vielä turvallisuudesta tingittävä ennen kuin joku oikeasti tekee jotain asian eteen.
Kertokaapa se mulle.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: