Miksi avuttomat saavat kärsiä eniten?

Olen ollut jo useita vuosi huolissani kotikaupunkimme lastensuojelun tilasta.
Mitä enemmän asiaan paneutunut niin sitä ihmeellisempiä asioita on tullut päivänvaloon.

Kun kerran maassamme on lastensuojelulaki niin miksi sitä ei noudateta?

Onko taloudelliset seikat niin painavat että jopa tulosta tehdään lasten terveyden kustannuksella vai mikä on se syy että tälläistä tapahtuu?

Tämä on sellainen asia mikä pitää selvitää, vaati se millaisia ponnistuksia tahansa.

Tässä asiassa tarvitsen teidän apua.

Jos olette itse tai tiedätte että joku ystävistänne on saanut ala-arvoista tai jopa lain vastaista kohtelua koskien lastensuojelua niin tehkää asiasta joko muistutus tai kantelu.

Muistutuksen voi tehdä joko vapaamuotoisesti tai toimintayksikön omalla lomakkeella ja se tulee osoittaa toimintayksikön johtajalle.
Heidän on toimitettava selkeä perusteltu kirjallinen vastaus kohtuullisessa ajassa, yleensä noin kuukaudessa. Tämä on lain takaama oikeus. Lisätietoja.

Seuraava vaihtoehto on kantelu. Kannattaa muistaa sellainen asia että kannella voi myös tapahtumista jotka ovat tapahtuneet viimeisen viiden vuoden aikana. Lomakkeet ja selkeät ohjeet löytyvät täältä.

Näistä asioista ei sosiaalipuoli ole paljoa Outokummussa huudellut, itseasiassa en tiedä ketään kenelle olisi selvitetty selvästi Suomen kielellä mitä voi tehdä jos kokee että päätökset eivät ole oikein.

Valitettavasti nämä molemmat tavat vaativat tuota paperinpyörittämistä. Se vain on ainut tapa saada näihin asioihin muutosta kun on kyse yksittäisen työtekijän välinpitämättömyydestä asiakkaitansa kohtaan.

Voitte myös halutessanne kirjoittaa minulle kertomuksenne joko sähköpostilla tai nimettömästi palautelomakkeen kautta. Nämä vapaamuotoiset kertomukset tullaan toimittamaan aluhallintovirastoon sosiaalitarkastajalle. Voin myös julkaista niitä täällä jos vain niin haluatte.

Muuten poliittisten päättäjien on jatkossa pidettävä huoli siitä että taataan riittävät resurssit toimia niin kuin laissa on määrätty.
Taloudellinen tilanne ei saa vaikuttaa tähän asiaan, rahat on löydyttävä ja ilman mitään itkemistä. Tässä kaupungissa on kuitenkin tuota rahaa tungettu niin hyödyttömiin asioihin että nyt on korkea aika saada muutos aikaiseksi.

Kyseessä on kuitenkin viattomat lapset tai nuoret, heidän henkinen terveys, hyvinvointi ja tulevaisuus. Hyvänen aika mikä voisi olla tärkeämpää?

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: